Zelf je muren schilderen

Veel mensen houden ervan om regelmatig zelf te klussen in hun woning. Natuurlijk kan je voor elk klusje iemand inhuren om het werk te doen, maar er zijn ook genoeg klusjes die je gewoon zelf kunt oppakken. Een van deze klusjes is het schilderen van je muren en/of plafond. Echter is deze klus wel een stukje uitgebreider als de meeste mensen denken. In dit artikel geef ik je wat tips.

De voorbereiding

Voordat je begint is het handig om een kijkje te nemen op https://www.verf.nl/. Hier kan je namelijk een goede kwaliteit verf vinden om je muren mee te schilderen. De keuze van welke verf je wilt gaan gebruiken is natuurlijk erg belangrijk voor de rest van het proces en de uitstraling van je woning. Wijzonol muurverf mat is een van de beste muurverven die nu op de markt is.

Nadat je verf hebt gekocht is de rest van de voorbereiding ook erg belangrijk. Zorg dat je alles goed klaarzet en alles afplakt waar nodig. Wanneer je dit hebt gedaan kan je de muren gaan voorbewerken. Zo is bij veel ondergronden een grondlaag noodzakelijk om te gaan schilderen. Zorg er ook altijd voor dat de muur goed schoon is gemaakt en alle scheurtjes zijn opgevuld.

Schilderen

Voor het schilderen zelf moet je de tijd nemen. Wanneer je de verf klaar hebt gezet is het belangrijk dat je de roller vochtig maakt met wat water en de juiste hoeveelheid verf op de roller doet. Vervolgens is het belangrijk dat je steeds een klein oppervlak verft en hierbij afwisselt tussen horizontale en verticale bewegingen. Op deze manier voorkom je strepen op de muur.

Wanneer je klaar bent met schilderen kan je de afplaktape er al afhalen als de verf op de muren nog nat is. Het is belangrijk dat je de muren niet gaat overschilderen wanneer deze nog nat zijn, dit kan namelijk voor kleurverschil zorgen.